Eu aş face-o cam aşa:
zic, să fierb o ceapă şi-un morcovel tocate, apoi să pun şi lintea spălată, apoi să scurg zeama, să pasez cremă, să pun un strop de ulei de măsline şi să mai dau un pic la foc cu suc de roşii doar de culoare, să presar nişte verdeaţă proaspătă (pătrunjel) şi s-o servesc cu un pic de smântână şi crutoane.
N-am mai făcut niciodată una ca asta, iar varianta cremă o prefer ca să le-o pot servi copiilor pe post de "supă cremă de legume cu crutoane", adică taman preferata lor!
Ce ziceţi, o fi bine? Voi cum preparaţi lintea, ca s-o mănânce şi copiii?
Fost blog de familie, acum loc de scris de toate și nimic anume
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ce spectacole am văzut în prima jumătate din 2025 și cum mi s-au părut
Ce spectacole am văzut în perioada ianuarie - iunie 2025: (articol în draft, mai am de scris/completat/editat la el) 1. „Mary Stuart” adapta...
-
În vacanţa de după vacanţă am fost la munte. La munte era zăpadă. Multă şi frumoasă zăpadă. La munte se schiază. Roxana a făcut cunoştinţă c...
-
Fără să intru acum în polemici privind asigurările sociale şi şansele pe care le au mamele sau taţii în România, am căutat şi am tradus pent...
Eu nu fac supa de linte din linte verde pentru ca e tare. Cea rosie este mai potrivita pentru ca se sparte usor si are si o culoare interesanta fara sos de rosii. Se asezoneaza bine cu cimbrul si putina menta.
ReplyDeletePofta buna
Mulţumesc, e bine de ştiut, data viitoare încerc cu linte roşie!
ReplyDelete